Of je nu al helemaal overtuigd bent dat het tijd is voor een borstingreep, of het idee is nog maar net ontstaan in je hoofd, je zal ongetwijfeld met een hele hoop vragen zitten. Aarzel niet om in gesprek te gaan met je chirurg voor je de eerste stap zet.
Een antwoord op de meest voorkomende vragen, vind je hier beneden, of contacteer ons als je nog vragen hebt.
Een tijdje voordat je een borstoperatie doet, start je best door een gesprek met je chirurg aan te vragen. Het belangrijkste is dat jij je vertrouwd voelt bij de plastisch chirurg die je gaat behandelen. Het is dan ook goed om een paar klinieken of ziekenhuizen te bezoeken.
Vervolgens bepaal je samen de gewenste cupsize van de borstimplantaten en kies je de vorm en de soort. Het is belangrijk dat je een gezonde levensstijl hebt, omdat je dan ook sneller geneest.
Dat kan zeer zeker, en wel zonder problemen! Bij een borstoperatie blijven de melkkanalen namelijk bijna altijd ongedeerd. Lees er hier meer over.
Hoe revalideer je best na een borstvergroting en wat moet je precies doen? Hoe ziet het herstel er uit na een borstvergroting? Waar moet je rekening mee houden en hoe zorg je voor een snel herstel?
Bij een borstvergroting wordt de grootte van een implantaat uitgedrukt in cc of ml. Dat is echter niet de allesbepalende factor. Je houdt ook best rekening met je eigen lichamelijke verhoudingen en met de verschillende soorten en vormen implantaten die beschikbaar zijn. Lees er hier meer over.
Hangt ervan af welke sporten. Fietsen kan je doen na één week. Intensieve sporten met de schouders, zoals bijvoorbeeld tennis, fitness, roeien… daar wacht je best vier tot zes weken mee. Zwemmen kan opnieuw na vijf à zes weken. Maar alles hangt af van het type sport en implantaat.
Met B-Lite implantaten ervaart men over het algemeen minder pijn en herstelt men sneller. Ook Microthane® implantaten groeien vaak snel in zodat je vaak al na 3 weken het “normale” leven weer kan oppakken. Het blijft hoedanook een chirurgische ingreep en je lichaam moet herstellen. Doe het de eerste week rustig aan en zorg voor hulp in de huishouding. Lees er hier meer over.
Heeft deze FAQ je geen antwoord gegeven? Dan kan je ons altijd contacteren.