fbpx

borstimplantaat.eu

Hoe kies ik het geschikte implantaat voor een borstvergroting?

Wil je graag een grotere boezem, maar weet je niet precies welke maat te kiezen? Bij een borstvergroting wordt de grootte van een implantaat uitgedrukt in cc. Dat is echter niet de allesbepalende factor. Je houdt ook best rekening met je eigen lichamelijke verhoudingen en met de verschillende soorten en vormen implantaten die beschikbaar zijn. Een plastisch chirurg zal je bijstaan in de zoektocht naar de juiste borstimplantaten en de cupmaat van je dromen.

Hoeveel cc is welke cupmaat?

De ene wil graag kunnen pronken met nieuwe borsten, terwijl de andere het liever zo bescheiden mogelijk houdt. De keuze is natuurlijk volledig aan jou. Handig om te weten is welke cupmaat hoeveel cc bedraagt. Zo zal iemand die van een A-cup naar een B-cup wil, gaan opteren voor een borstimplantaat met een volume van 250 à 300 cc. Hetzelfde geldt voor een persoon die van een B- naar een C-cup wil. Van een A- naar een C-cup gaan, vraagt daarentegen om een prothese van 300 à 350 cc.

Bij een eerste consultatie zal de basisbreedte van je borst gemeten worden. Meestal bedraagt dat tussen 10 tot 15 centimeter. Dit is belangrijk voor het bepalen van het aantal cc. Iemand met een grotere borstbreedte zal een groter borstimplantaat nodig hebben om hetzelfde resultaat te boeken dan iemand met een kleinere borstbreedte.

Tijdens dat eerste consult zal je overigens ook pasvormen krijgen. Op die manier kun je het resultaat gemakkelijker visualiseren. De meeste patiënten zijn tevreden met borstimplantaten onder 500 cc.

Vorm van het borstimplantaat

Het is niet alleen mogelijk het volume van je toekomstige decolleté te kiezen, ook de vorm kun je zelf bepalen. Er bestaan verschillende modellen, zoals rond en anatomisch (druppelvormig).

Om de meest geschikte vorm voor het implantaat te bepalen, wordt het gedeelte van de tepel tot de borstplooi opgemeten. Dat bedraagt meestal 5 à 8 cm. Bij vrouwen met kinderen bedraagt het aantal centimeters meestal meer. De plastisch chirurg zal ook rekening houden met de elasticiteit van je huid. Een soepele huid is veerkrachtiger en kan bijgevolg een groter implantaat aan dan een wat strakkere huid.

Anatomische modellen worden meestal gebruikt bij borstreconstructies, al zijn er zeker chirurgen die er prat op gaan ze altijd te gebruiken, bij eender welke borstvergroting. Deze modellen boeken de meest ‘natuurlijke’ resultaten.

Het profiel van het borstimplantaat

Het profiel van het implantaat bepaalt de projectie van de borst. Daarmee bedoelt men de mate waarin de prothese naar voren rijkt. Je hebt de keuze uit borstimplantaten met meer of minder projectie. Een borstprothese met een laag of mediumprofiel is platter, breder, en geeft een natuurlijker resultaat. Met een hoog profiel krijgt je decolleté een uitgesproken bolle vorm. Dat zal meer opvallen. Dit is opnieuw een keuze die afhangt van jouw wensen, maar de behandelende arts zal je bij die keuze begeleiden.

Lichtgewicht borstimplantaten

De nieuwste generatie borstprothesen zijn lichter dan de ‘klassieke’ implantaten. Dat brengt verscheidene voordelen met zich mee. Je kunt namelijk opteren voor een borstvergroting naar een hoger volume zonder meer last te ondervinden. Deze lichtgewicht-implantaten zijn van het merk POLYTECH. Ze zijn verkrijgbaar in diverse vormen, maten en profielen.
Luister naar je eigen lichaam

Een borstvergroting is een esthetische ingreep. Jij bent de enige die bepaalt hoe groot je jouw borsten wenst, welk profiel je verkiest en welke vorm je voorkeur krijgt. Wees je er wel van bewust dat bepaalde zaken niet opgelost worden door een operatie. Heb je ver uit elkaar staande borsten, dan zal dat ook na een borstvergroting zo zijn. Wel kun je genieten van een goed gevulde beha en borsten met een steviger profiel.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat je ermee instemt