fbpx

borstimplantaat.eu

Microthane Diagon/Gel prothese: voor een succesvolle ingreep

De Microthane Diagon/Gel prothese, die ontwikkeld werd in een samenwerking tussen de befaamde Roemeense dokter Constantin Stan en POLYTECH, is een volgende stap in de wereld van esthetische borstvergroting. De reden is dat de prothese, die bestaat uit twee soorten gels – een zachte vulling aan de achterkant en een stevigere variant aan de voorzijde – waardoor de prothese een sterk liftend effect heeft. Vooral voor vrouwen met een naar beneden wijzende tepel (ptose) kan dit een bijzonder geslaagd effect hebben. Zeker omdat bij deze ingreep de tepel niet per se moet worden verplaatst.

Innovatie en ontwikkeling komen samen in de Microthane Diagon/Gel prothese

Dit type implantaat met polyurethaanschuimcoating (PU), exclusief ontwikkeld door POLYTECH Health & Aesthetics in Duitsland, biedt een hoge mate van vormstabiliteit, natuurlijke resultaten en lage complicatiepercentages. Dat is bovenal de verdienste van de karakteristieken van de DiagonGel® implantaten, die een anatomische vorm hebben, met als bijkomend voordeel de bolvormige projectie en stabiele caudale randen.

Zoals gezegd zijn de implantaten gevuld met twee verschillende soorten siliconengel. De stevigere Shapar Gel™ in het voorste deel van het implantaat ondersteunt het weefsel met een push-up effect en dus een esthetisch natuurlijk resultaat. Bovendien helpt het om de vorm van de borst en de positie van de tepel op lange termijn te behouden. De achterzijde met de zachtere EasyFit Gel™ aan de achterkant zorgt dan weer voor een natuurlijkere beweging van de borst en een perfecte aansluiting op de ribbenkast.

Uitvoerig onderzoek en studie

De resultaten van de DiagonGel® implantaten komen niet uit de lucht gevallen, maar zijn het resultaat van onderzoek dat werd uitgevoerd op 894 patiënten in de kliniek in Boekarest van Constantin Stan, die doorgedreven werden opgevolgd en regelmatig onderzocht tijdens een postoperatieve follow-up die meer dan vijf jaar in beslag nam. De belangrijkste bevinding? DiagonGel® implantaten met PU-coating verminderen het risico op kapselcontractuur aanzienlijk én veroorzaken over het algemeen weinig complicaties. Meer nog, tijdens de studie traden er zelfs nagenoeg geen kapselcontracturen op.

Tevreden patiënten dankzij de Microthane Diagon/Gel prothese

Het spreekt voor zich dat de tevredenheidsgraad bij patiënten die de Microthane Diagon/Gel prothese kregen ingebracht heel hoog is. Het resultaat is namelijk heel natuurlijk: niet alleen wat de vorm, maar ook de beweging van de borst betreft. Het is dan ook niet overdreven te stellen dat Diagon/Gel protheses een belangrijke volgende stap vertegenwoordigen in de evolutie van borstimplantaten. Niet alleen stellen ze de chirurg een – uiteraard geslaagde – borstvergroting uit te voeren, het is met deze nieuwe ontwikkeling ook mogelijk een parenchymelevatie – een lifting met het eigen vet en/of klierweefsel – uit te voeren zonder dat hier een mastopexie voor nodig is, ofte een ingreep waarbij eigen vet wordt ingespoten nadat overtollige huid en ligamenten zijn weggenomen en de tepel naar een hoger punt wordt verplaatst. Een ingreep die uiteraard een stuk ingrijpender is.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat je ermee instemt