fbpx

borstimplantaat.eu

Hoe ook u een succesvolle lipofilling laat uitvoeren

Bij een lipofilling wordt een borstreconstructie of borstvergroting met eigen lichaamsvet gerealiseerd. Een steeds populairder wordende ingreep, omdat het de meest natuurlijke manier is om borsten te vergroten. Alleen heeft het ook een nadeel: zeker bij vrouwen met kleine borsten en een strakke huid is het beschikbare volume vaak ontoereikend, omdat de huid niet rekbaar genoeg is. Gelukkig zijn er met de EVE-cups en Lipografter oplossingen voorhanden, zoals plastisch chirurg Andrzej Piatkowski vertelt. Hij is in Nederland de meest ervaren chirurg wat lipofilling in combinatie met EVE cups betreft.

“De EVE-cups – afkorting voor External Vacuum Expander – vormen een soort BH, die je over je borsten draagt en die daar in de hoedanigheid van zuignap een soort vacuüm creëren, zodat aan de huid wordt getrokken. Met als gevolg meer ruimte in de borsten waar vervolgens bij een reconstructie of borstvergroting meer vetweefsel in kan worden geplaatst.”

Dat klinkt weinig comfortabel …
 

“Het is inderdaad een vrij intens en ongemakkelijk proces, waarbij vrouwen de EVE bra vanaf twee weken voor en tot vier weken na de ingreep moeten dragen, en dat minstens tien uur per dag – dus ook tijdens je slaap. Maar het zijn qua omvang wel behoorlijke toeters, dus ze beperken de bewegingsvrijheid en je kan er moeilijk mee naar buiten komen. En ze zorgen ook wel voor wat huidirritatie.” Belangrijk is het om de cups voor het aanbrengen heel goed naar alle kanten op te rekken, voordat ze op de huid geplaatst worden. Tevens kan het helpen om de cups niet iedere dag exact op dezelfde plaats te zetten, maar dus iets te draaien of te verplaatsen. Dit geeft minder huidirritatie. 

Maar voor dat ongemak komen uiteraard uitgesproken voordelen in de plaats?
 

“Dat spreekt voor zich, want het uiteindelijke doel is een grotere borstvergroting of borstreconstructie met je eigen vet. Meestal is een C cup haalbaar. Ten eerste kan er meer lichaamseigen vet worden teruggeplaatst omdat er nu eenmaal meer ruimte beschikbaar is. En ten tweede is de huid rekbaarder geworden, waardoor er minder druk op dat vetweefsel komt en de kans op een succesvol resultaat aanzienlijk toeneemt. Bovendien hebben we tien jaar onderzoek gedaan naar de cups, met als conclusie dat ze niet alleen effectief, maar ook helemaal veilig zijn.”

Hoe zijn de EVE-cups beschikbaar?
 

“Doorgaans worden die door de chirurg zelf of door de kliniek aan de patiënt aangeboden. Maar het kan ook bij de apotheker verkregen worden, of via een verdeler als Aleamed. In Nederland zijn ze wel meer ingeburgerd dan in België. We hopen echt dat daar nog een kentering in komt, want de cups kunnen vrouwen echt helpen.”

Wat is dan de Lipografter precies, en welke rol speelt hij in dit verhaal?
 

“Een medisch toestel dat het mogelijk maakt om relatief gemakkelijk lichaamseigen vetweefsel te oogsten en te transfereren naar de borst. Bovendien gebeurt dat op een perfect steriele manier en is het risico op beschadiging van de vetcellen minimaal, omdat het vet tijdens dat hele proces niet wordt aangeraakt: de Lipografter-kit is namelijk een gesloten systeem from start to finish. In die optiek vormt de Lipografter de perfecte partner van de EVE cups, die voor meer ruimte in de borsten zorgen.”

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat je ermee instemt