fbpx

borstimplantaat.eu

Borstoperatie: geen kosten besparen

Op een borstoperatie bespaart u beter niet. Hetzelfde geldt voor de vakman die uw keuken komt installeren, of voor de juiste verzekering, of voor goede isolatie: als u kiest voor de goedkoopste oplossing, zult u er wellicht de (negatieve) gevolgen van dragen. Een borstoperatie blijft hoe dan ook een ingreep waarbij een lichaamsvreemd element wordt ingebracht. Hoe meer risico’s u kunt vermijden – en dan zeker risico’s die u zelf in de hand hebt – hoe beter. 
 

Zeker bij een – vaak prijzige – borstoperatie kan het verleidelijk zijn om toch op je portemonnee te letten, aangezien er nu eenmaal goedkopere alternatieven bestaan. Zo worden de goedkoopste borstvergrotingen al aangeboden tegen zo’n 2.000 à 2.250 euro, terwijl er ook ingrepen zijn die rond de 6.000 à 7.000 euro kosten. Het verschil in prijs is vaak te verklaren door een verschil in kwaliteit.

Borstoperaties in het buitenland: no go
 

Kies bij een borstoperatie altijd voor kwaliteit, zowel wat materialen, expertise als infrastructuur betreft. Patiënten durven al eens te kiezen voor een operatie in het buitenland, omdat klinieken daar goedkope(re) behandelingen aanbieden. Landen als Turkije profileren zich echt als dé bestemming voor borstoperaties, waardoor er een heus toerismeverhaal rond is ontstaan. Patiënten selecteren soms in eigen land een ziekenhuis dat sterk onder de prijs gaat, of kiezen voor een kwalitatief ondermaats borstimplantaattype, gewoon omdat ze er niet te veel geld aan kwijt willen. 

De ironie is hier natuurlijk dat de patiënt er op termijn vaak net meer geld aan kwijt is, omdat de resultaten van dergelijke ondermaatse behandelingen te wensen over laten of omdat er complicaties zijn en een bijkomende (dure) ingreep nodig is. Nog een reden dus om meteen te kiezen voor veilige en kwalitatieve klinieken, artsen en producten en zo die extra kosten te vermijden.

Kwalitatieve borstoperatie: kosten en aandachtspunten
 

Waar moet je zeker op letten als je zeker wil zijn van een kwalitatieve borstoperatie? Kies zeker voor de juiste implantaten, die ook iets mogen kosten. Polytech B-lite -implantaten zijn bijvoorbeeld heel veilig, net als Microthane-implantaten. Beide worden aan zeer strenge controles onderworpen. Ook een chirurg met een goede naam (en de nodige ervaring) is een kwaliteitsgarantie. Een goede maatstaf hierbij is om na te gaan of chirurgen CE board certified zijn en uiteraard BIG geregistreerd zijn. Daarnaast is het zinvol om te kijken of deze plastisch chirurgen aangesloten zijn bij vakverenigingen als de NVPC, en de NVEPC. Een jonge plastisch chirurg hoeft niet per definitie slecht te zijn, maar heeft uiteraard wel minder ervaring dan een plastisch chirurg van middelbare leeftijd.

Vraag ook gerust hoe vaak de plastisch chirurg deze behandeling al heeft uitgevoerd en of hij eigen voor en na foto’s kan laten zien.  Een goede plastisch chirurg zal je verschillende soorten protheses aanbieden en zal met je bespreken waarom je voor een rond implantaat of juist voor een anatomisch implantaat zou kunnen kiezen. Plastisch chirurgen die je alleen ronde implantaten aanbieden, beheersen vaak de techniek niet om een anatomisch implantaat goed te plaatsen. Datzelfde geldt in principe ook als er geen optie voor Microthane implantaten wordt aangeboden. Daarnaast kun je nog de alternatieven voor een borstvergroting m.b.v. eigen vet (lipofilling) bespreken. Beheerst deze arts deze techniek ook? 

De voorkeur zou trouwens altijd moeten uitgaan naar een plastisch chirurg die deze opleiding heeft gevolgd en die gespecialiseerd is in borstoperaties. Er zijn namelijk ook artsen die enkel een basisopleiding hebben gevolgd, die laat je bij voorkeur links liggen.

Borstoperatie op de juiste locatie
 

Nog een aandachtspunt is de plaats waar de ingreep plaatsvindt. Of het nu om een privékliniek of klassiek ziekenhuis gaat, ga zeker na welke reputatie de infrastructuur geniet, of aan alle veiligheids- en hygiënenormen voldoet en of de nieuwste technologieën – zoals 3D-scans – worden ingezet. Hoe meer men focust op de allerbeste en -veiligste omgeving, hoe hoger het kostenplaatje, maar hoe minder risico’s en hoe groter de kans op een gedroomd resultaat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat je ermee instemt