fbpx

borstimplantaat.eu

Borstvergroting? Eerst 3D-simulatie!

Wie een borstvergroting overweegt, weet uiteraard graag op voorhand hoe het eindresultaat er zal uitzien. Dat was vroeger allerminst evident, maar vandaag kan dat perfect met een 3D-simulatie. Op die manier zie je heel concreet – en bovendien vanuit alle mogelijke gezichtshoeken – hoe je na de ingreep door het leven gaat en kan de keuze voor het uiteindelijke implantaat nog bijgesteld worden. Want veel hangt af van het volume en de vorm daarvan. Die 3D-simulatie van je borstvergroting kan je trouwens – in een lightversie – ook thuis ontvangen op je smartphone, tablet of PC. Onderzoek van Plastic and Reconstructive Surgery toont aan dat 3D-simulatie erg populair is: als mensen op de hoogte zijn van de beschikbaarheid ervan, zullen ze er bijna altijd voor kiezen.

Hoe werkt het?

Vroeger was de enige manier waarop de patiënt een idee kon krijgen van het resultaat van een borstvergroting via foto’s van andere patiënten of via een extern proefimplantaat in een speciaal daarvoor ontworpen BH. Maar omdat elk lichaam uniek is, kon en kan het resultaat daar sterk van afwijken. Met een 3D-simulatie bestaat dat risico niet. Omdat het specifiek op het lichaam van de patiënt wordt gemodelleerd door middel van een grondige scan van bepaalde keypoints van het lichaam. 

Het uiteindelijke resultaat kan in onderling overleg tussen chirurg en patiënt nog aangepast worden. Bijvoorbeeld wat volume of cupmaat betreft. Interessant om weten: uit recent onderzoek van datzelfde Plastic and Reconstructive Surgery blijkt dat het gebruik van 3D-simulatietechniek de communicatie tussen arts en patiënt verbetert. 

Voordelen voor patiënt en chirurg

De voordelen van een 3D-simulatie voorafgaand aan een borstvergroting zijn navenant. Zowel voor de chirurg als de patiënt. Ze kunnen samen de mogelijke resultaten van de ingreep bespreken aan de hand van een levensecht beeld, terwijl de patiënt ook heel duidelijk de impact van de ingreep ziet. Er kunnen voor de operatie nog zinvolle aanpassingen gebeuren aan cupmaat of siliconenvorm. Ook kan de chirurg zijn plan van aanpak waar mogelijk nog finetunen. Maar het belangrijkste voordeel is dat de verwachtingen van de patiënten heel realistisch zijn. Zo zal het risico op ontgoocheling achteraf tot een minimum beperkt worden. Anders gezegd: iedereen tevreden. 

Waarom zo waardevol?

Een borstvergroting is – indien er geen sprake is van reconstructie na bijvoorbeeld kanker – een esthetische ingreep met een uitgesproken plastische of anders gezegd visuele impact. Het uiterlijk van de patiënt zal er wezenlijk door beïnvloed worden. Als dat resultaat dan op voorhand gevisualiseerd kan worden, is dat een enorme meerwaarde. Binnen het domein van plastische geneeskunde is een 3D-simulatie daarom bijna onmisbaar geworden.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat je ermee instemt