fbpx

borstimplantaat.eu

Hybride borstvergroting of de natuurlijke borstvergroting

Een hybride borstvergroting?

Een hybride borstvergroting klinkt wellicht niet zo bekend in de oren, maar heeft als ingreep soms bepaalde voordelen. In deze procedure combineert men namelijk de voordelen van een klassieke borstprothese met lichaamseigen vet. Op die manier kan er gewerkt worden met een kleinere prothese, die wordt aangevuld met zogenaamde lipofilling. Aangezien een borstvergroting één van de meest uitgevoerde cosmetische behandelingen is, kan dit een goede oplossing zijn voor veel vrouwen.

Voordelen

Uiteraard is dit afhankelijk van het type prothese, maar bij een ‘gewone’ borstvergroting met een siliconenborstprothese kan het resultaat in sommige gevallen ongemakkelijk aanvoelen. Bij een hybride borstvergroting is dit veel minder of zelfs niet het geval, omdat de zone tussen de huid en de prothese gevuld is met lichaamseigen vet. Hierdoor kan het zachter en natuurlijker aanvoelen. 

Bij een klassieke borstvergroting plaatst men de prothese in sommige gevallen onder de borstspier. Die spier zorgt voor het natuurlijke effect. Men opteert enkel voor het plaatsen onder de borstspier als de patiënt te weinig eigen bedekking van vetweefsel heeft in de bovenpool van de borst. In de andere gevallen kan de prothese even goed achter het klierweefsel geplaatst worden.

Omdat de grote borstspier aan het borstbeen vastgehecht is, is de herstelperiode langer indien de prothese wordt geplaatst achter de spier. Er is eveneens kans op spierpijn. Deze procedure van het gedeeltelijk aanbrengen onder de spier wordt dual plane genoemd en kan vermeden worden bij een hybride borstvergroting. Daar kan de prothese, gezien de kleinere omvang, namelijk op de spier worden geplaatst – ook bij slanke mensen. 

Mooier aanzicht

Last but not least kan het resultaat van een hybride borstvergroting soms natuurlijker ogen door de inbreng van lichaamseigen vet. De vrees om met een onnatuurlijke look and feel opgescheept te zitten – een van de belangrijkste redenen om géén borstvergroting te laten uitvoeren – is in dit geval dus onterecht. En om u helemaal gerust te stellen: vandaag werken heel wat plastische chirurgen met 3D-technologie. Zo krijgt u op voorhand een redelijk betrouwbaar beeld van hoe het eindresultaat – zowel qua omvang als verhoudingen – er zal uitzien. 

Lichaamseigen vet

Waar wordt het lichaamseigen vet ‘gewonnen’ dat nodig is voor een hybride borstvergroting? Dat gebeurt sowieso in overleg met de plastische chirurg. Maar de meest gebruikte zones zijn in elk geval de buik-maag regio, de heupen, de bovenbenen of de binnenkant van de bovenbenen. Soms opteert men ook voor de zijkanten van de rug of de billen. Soms is het nodig het vet nog eerst te bewerken voordat het geschikt is om in te brengen in de borst. Dat gebeurt op niet-invasieve wijze, via meerdere kleine steekgaatjes. 

Geen nadelen?

Een borstvergroting is en blijft een chirurgische ingreep, dus er is altijd een risico op complicaties. Zo kan de siliconen borstprothese lekken, maar gezien het feit dat de kwaliteit van prothesen alleen maar beter is geworden, gaan die vandaag al minstens vijftien jaar mee. Afhankelijk van de gebruikte techniek kan een deel van het vet weer verdwijnen, zodat je opnieuw geopereerd dient te worden. Informeer dus goed over de techniek die zal toegepast worden. Eigenlijk is er dus geen reden om niet voor een hybride borstvergroting te kiezen, zolang u daar zelf maar overtuigd van bent. 

Meer weten over borstvergrotingen en -reconstructies? Bezoek https://borstimplantaat.eu/ 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website gaan we er vanuit dat je ermee instemt